Stromen

in evenwicht

De Chinese lampion boven zee en dubbele getallen

Een van de adviezen die ik heel vaak moet geven bij karakteranalyses is: ga de confrontatie aan met jouw hartepijn want dat is de snelste weg om er doorheen te komen. En zoals dat vaak gaat, ben je zelf niet altijd een trouwe opvolger van je eigen advies...

hqdefaultHet was 3-3. Vorig jaar gaf een van de mooiste avonden in mijn leven. Een bijzondere dag qua temperatuur en zo zacht en mild dat het strand niet te verlaten viel zelfs al was het na elven s'avonds. Samen op een dekentje, luisteren naar muziek en na jaren eindelijk ook naar elkaar. Heel in de verte steeg een Chinese lampion op en waaide naar onze kant, de branding volgend en glijdend over een warme luchtstroom terwijl het vuur in deze lampion ribbelig licht weerkaatste op het rustig kabbelende zeewater. Een Godenavond.

Het werd 4-4, weer een dubbel getal en de meest overrompelende avond van mijn leven. Ook een dag van uitersten met mijn lief. Het mocht maar kort zo zijn. De pijn parkeerde ik achter een dikke muur in een hoekje van mijn ziel.

Dubbele getallen, een nieuwe les die ik niet herkende en moet leren blijkbaar. Gaandeweg het leven krijg je wat lessen van ‘kosmische’ aard, zoals het met harde hand leren dat het gevoel je levensweg moet kiezen en niet je verstand, anders kom je niet bij je zielsgelukkig-zijn uit. Het verstand is er alleen maar om je veilig over die gekozen weg te loodsen.

Vanaf weken geleden word ik dag na dag ‘geplaagd’ met deze dubbele getallen. Al zou ik het niet willen opmerken: het dringt zich met kracht op. Zodanig, dat ik het mijn nuchtere en licht gefronste broer vertelde tijdens een restaurantbezoek dat bol stond van dubbele getallen. Uiteindelijk verlieten mijn broer en ik het restaurant: 22.22 uur. Kwam ik thuis en deed de laptop aan: 23.23 uur en sloot mijn column af: 00.00 uur.

In de weken daarna bleven sommige reeksen met steeds dezelfde dubbele getallen zich herhalen. Op dit moment overstromen mij de 11 getallen en de 44 getallen. Alhoewel de 7’s ook binnen beginnen te sluipen.

Op internet ben ik tenslotte in arren moede gaan zoeken naar “dubbele getallen” en ik kwam bij elke zoekactie een uitleg tegen die door engelen zouden zijn gedaan. Ik heb toen een lieve kennis èn wereldspecialist engelen gemaild: Annelies Hoornik die diverse engelen cursussen verzorgt en die ik ken vanuit mijn werk voor een maandblad.. 
Eén ding werd me duidelijk gemaakt: bij herhaling van dezelfde dubbele getallen moet je de boodschap vanuit het 'Hogere Eschalon' zeer serieus gaan nemen. En er werd me nog iets duidelijk gemaakt rond de 23’ers getallen die tot op de dag van vandaag zich manifesteren: de engelen zijn bij me.

Dat is prettig ... want de 3-3 is weer boven gekomen: wat eerder verstopt was als een stil verdriet in dat hoekje en ruim een jaar lang stoer verdrongen werd.
Het gebeurde een paar dagen geleden, gezeten op een ijzeren paal met uitzicht over de weidse Veluwe (ik was veel te vroeg voor een afspraak) zette ik muziek random aan op mijn gerepareerde telefoon. En als een losgelaten orkaan trok een flard van één van de 3-3 liedjes dwars door mijn lijf en hart om de zere vinger te leggen op de wond van mijn ziel die nog steeds open blijkt te zijn. Ik grabbelde in paniek naar mijn telefoon om de allesverterende klanken stop te zetten maar het leed was al geschied.

Tot vandaag heb ik het nog verstopt maar ik ga de confrontatie aan, volgend jaar: 3-3.
Ik zal wel moeten. Dat alle engelen bij me mogen zijn.

---

Meer columns: klik op "Columns" in bovenmenu

FacebookLikeBox